Over ons

Sinds het voorjaar van 2022 neemt Bert van Exsel Boomkwekerij Boeren over. Rini Boeren zat al 40 jaar in het vak en deelt zijn kennis en ervaringen nu met Bert. Hij zal in het najaar van 2023 voor het eerst zelfstandig de markt opgaan onder de naam BvE Plantgoed. 

 

Een stukje geschiedenis

Bert van Exsel is een jonge ondernemer die 7 jaar op de land- en tuinbouw school in Hoogstraten heeft gezeten. Hij is nu zo'n 6 jaar zelfstandig ondernemer als hovenier. Voordat hij hovenier werd werkte hij zo'n 10 jaar bij een boomkweker. De passie voor het opkweken van bomen is hij nooit verloren. Toen Bert Rini ontmoette waren de beslissingen al snel genomen, hij zal het over gaan nemen van Rini. Rini zat al jaren in het vak en had veel kennis om te delen. Een geheel nieuwe teelt voor Bert maar ook deze uitdaging pakt hij met beide handen aan, met één ding voor ogen: hoogwaardig kwalitatief plantgoed op leveren!

 

De plantgoed teelt

Het plantgoed wordt in het voorjaar geplant en komt als stekje bij ons binnen. Vervolgens blijven de planten twee seizoenen staan en worden ze meerdere keren per seizoen getopt en zijdelings gemaaid. Dit allemaal om zo veel mogelijk ogen en vertakkingen te krijgen om bossig te worden. Wij pennen de planten aan beide zijde af voor een optimale beworteling en snelle weggroei. Op deze manier kweken wij een goed wortelgestel en bossige plant die ook bij onze klanten goed zal groeien! Het afleveren gebeurt op ferro's of boxpallets en gaan na het rooien direct naar de schuur. Dit allemaal om uitdroging en het broeien te voorkomen. Het rooiseizoen is van oktober tot en met april.

Ons assortiment bestaat meestal uit zo'n 30-tal soorten, meer informatie daarover vind je op onze assortiment pagina.


Meer weten? 

Wilt u meer weten of met eigen ogen onze kwekerij komen bezoeken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

M: +31 (0)6 - 238 77 327  |   E: info@bveplantgoed.nl  |  Rucphen